Svi članovi delegacije naše reprezentacije vratili su se nakon poraza od Argentine iz Rio de Janeira u Gurauju, dok je saradnik Safeta Sušića Borče Sredojević otputovao u Curitibu gledati uživo utakmicu naše grupe Nigerija – Iran (0:0).

Iranci su taktički možda i uspješnije priveli kraju ovaj meč, obzirom da nisu dali Nigeriji da igra na kontranapade što je njihovo najjače oružje, a Nigerijci su ostavili dojam ekipe u kojoj vlada loša astmosfera. I povreda standardnog stopera Oboabone im je sigurno došla u najgorem trenutku.

Neriješen rezultat otvara mogućnost da Zmajevi čak i sa četiri osvojena boda iz naredne dvije utakmice osiguraju plasman u osminu finala. Ipak, svi su svjesni da su i Iran i Nigerija ekipe koje nam mogu napraviti puno problema, ukoliko se u susret ne uđe sa puno trčanja, taktičke koncentrisanosti i timskog i individualnog maksimalnog zalaganja.

Što se tiče skautiranja naših protivnika vjerujemo kako je Safet Sušić u Borčetu Sredojeviću našao najboljeg čovjeka za taj posao, jer se radi o fudbalskom stručnjaku koji je već sedam godina desna ruka svim selektorima naše reprezentacije.

Bivši fudbaler Partizana i Deportiva vrstan je fudbalski analitičar i trener, a javna je tajna u našoj reprezentaciji, da je Sredojević nekim ranijim selektorima znao u potpunosti pripremiti taktiku i ekipu za pobjede koje su im upamćene kao najveće za vrijeme njihovih mandata, tako da ne sumnjamo da će Pape od svog saradnika dobiti najbolje informacije za pripremu narednih mečeva.

(Reprezentacija.ba)