Bh. selektor ne želi eksperimentisati s formacijom protiv Gibraltara

Selektor bh. državnog tima, Mehmed Baždarević, obratio se javnosti na današnjoj konferenciji za medije u hotelu “Europa”, gdje je saopštio spisak za predstojeći kvalifikacioni duel s Gibraltarom.

“Imali smo povreda, igrača koji ne igraju, koji nisu u formi. Ova je utakmica važna i korak je naprijed prema Rusiji. Nastojat ćemo da ne mijenjamo naše sisteme u kojim naši igrači znaju i mogu igrati. Gibraltar je autsajder, svi očekuju laganu utakmicu, ali moramo odigrati profesionalno. Bit ćemo ofanzivni, ali ne znam da li ćemo početi s jednim ili dva napadača. Što se tiče utakmice s Albancima, probat ćemo neke druge sisteme koji bi nam mogli biti korisni u budućnosti”, kazao je Baždarević i dodao:

“Gibraltar nije zabilježio značajne rezultate, ali spremamo se ozbiljno. Gledali smo utakmice i imamo sve informacije. Najbolje je da sa što manje ‘troška’ odradimo tu utakmicu. Moramo biti profesionalni kako bismo uzeli sva tri boda”.

Na spisku koji čine 24 imena nema Harisa Medunjanina i Emira Spahića, koji su bili standardni.

“Medunjanin igra, ali je otišao u SAD. On se slaže da u ovom trenutku najbolje da se adaptira u novoj sredini. Mladi igrači će zamijeniti one koji odlaze iz reprezentacije. Raduje me mladost koja dolazi. Spahić je važan i kvalitetan igrač, ali nema klub niti je u trenažnom procesu. Željeli smo da što prije zaigra. Ipak, ovim igračima koji mogu da doprinesu, vrata reprezentacije su otvorena”, istakao je Baždarević, dodavši kako će se suspendovani Džeko, Lulić, Vranješ i Jajalo naknadno priključiti ekipi.

Naš tim dočekuje Gibraltar 25. marta u Zenici, nakon čega 28. marta igra prijateljski meč s Albanijom u Elbasanu.

(Reprezentacija.ba)