Novi selektor U21 reprezentacije danas prvi put posjetio prostorije Saveza

Nakon što je 10. marta tekuće godine, na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH, izabran za selektora “U-21” reprezentacije, Vinko Marinović je danas prvi put posjetio prostorije Saveza u Sarajevu.

Novi selektor mlade reprezentacije već je tokom današnjeg boravka u Savezu imao brojne obaveze, ali se prije svega sastao sa predsjednikom Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, kao i selektorom “A” tima Mehmedom Baždarevićem.

Nakon upoznavanja  sa članovima administracije N/FS BiH, Marinović je imao vremena i za kraći razgovor za službenu web stranicu Saveza. Na početku je već napomenuo da ga je iznenadio poziv da bude selektor mladog bh. tima.

“Sve se desilo jako brzo i za mene neočekivano. Ali bez obzira na to, velika je čast i obaveza voditi jednu nacionalnu selekciju. Ovo je bio poziv koji nije mogao da se odbije”.

U ovom trenutku sve misli novog selektora “U21” reprezentacije usmjerene su ka prvom kvalifikacionom susretu sa reprezentacijom Lihtenštajna.

Foto: Fudbalski savez BiH

“Nemamo mnogo vremena na raspolaganju, moramo brzo reagovati i početi sa pripremama za prvi meč. Imat ćemo sedam dana između okupljanja i utakmice i moramo ih iskoristiti na najbolji način kako bismo se adekvatno spremili ali i upoznali jedni druge. Koliko sam upoznat, dolazi nova generacija igrača, neke poznajem a s nekima ću se susresti prvi put. Vjerujem da ćemo uspješno sarađivati, a meč sa Lihtenštajnom shvatiti ozbiljno i uspješno početi kvalifikacije”.

Marinović je govorio i o planovima za budućnost.

“Igrači koje ćemo imati na raspolaganju su već prošli kroz naše omladinske selekcije. Naravno, mi ćemo pratiti sve one koji bi mogli konkurisati za “U-21” tim i eventualno priključiti nekog novog. Obratit ćemo pažnju i na “U-19” selekciju koja je izuzetno kvalitetna i vjerujem da iz te ekipe može neko uskoro zaigrati za mladu reprezentaciju. Cilj nam je, nastaviti kontinuitet i kad je riječ o pripremanju igrača  iz “U-21” selekcije za “A” tim. To su planovi za naredni period, ali sada sam skoncentrisan isključivo na utakmicu sa Lihtenštajnom”.

Novi selektor “U-21” reprezentacije će imati zvanično predstavljanje na press konferenciji koja će biti održana u utorak, 21. marta u 11.00 sati u hotelu “Terme” na Ilidži, navodi službeni sajt N/FS BiH.

(Reprezentacija.ba)