Nurkić protiv 76ersa postavio Äetiri liÄna rekorda

Centar bh. reprezentacije i Portland Trail Blazersa, Jusuf Nurkić (22), sinoć je odigrao meÄ karijere.

Nurkić je bio kljuÄni igraÄ u pobjedi svog tima nad Philadelphia 76ersima (114:108), zabilježivÅ¡i 28 poena, 20 skokova, osam asistencija, Å¡est blokada i dvije ukradene lopte za 37:48 odigranih minuta.

Time je uspio postaviti Äak Äetiri liÄna rekorda (po broju poena, skokova, asistencija i blokada).

Nakon meÄa nahvalio ga je trener kluba iz Oregona Terry Stotts, ali i kapiten momÄadi Damian Lillard, koji je rekao kako mu Nurkić umnogome olakÅ¡ava posao svojim blokovima, poslije kojih ima razliÄite opcije.

“Bio je zvijer zaista. OÄigledno je Å¡ta je sve uradio – postizao je poene na razliÄite naÄine, hvatao je lopte na obje strane parketa, a naroÄito su važni bili neki u napadu poslije kojih je poentirao u finiÅ¡u. Å titio je reket, sjajno je dodavao, definitivno je bio zvijer”, rekao je Lillard i dodao:

“Govorim mu: ‘Te stvari koje radiÅ¡ možeÅ¡ da radiÅ¡ sve vrijeme’, to se vidi po tome koliko je vjeÅ¡t. Miran je i kada vodi loptu, izgleda prirodno kada dijeli pasove. Daje slobodna bacanja, pogaÄ‘a i sa distance, poÄistio je situaciju u reketu ili blokadama ili time Å¡to je mijenjao Å¡uteve. TeÅ¡ko je ponoviti ove brojke, ali mislim da redovno može da bude na recimo 20 poena, 12 skokova, uz koju asistenciju i rampu“.

(Reprezentacija.ba)