Bh. centar zabilježio 28 poena, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada

Portland Trail Blazersi sinoć su u Moda Centru nakon produžetka savladali Philadelphia 76erse (114:108), a meč karijere odigrao je fenomenalni bh. centar Jusuf Nurkić (22).

Popularni “Bosnian Beast” je bio glavni akter susreta s učinkom od 28 poena, 20 skokova, osam asistencija, šest blokada i dvije ukradene lopte za 37:48 odigranih minuta.

Time je uspio postaviti čak četiri lična rekorda (poeni, skokovi, asistencije i blokade).

Što se tiče samog toka meča, domaći tim je prvu četvrtinu dobio s 27:17, da bi gosti do poluvremena uspjeli prepoloviti to vodstvo (57:52).

Treća četvrtina pripala je 76ersima, koji su u posljednjih 12 minuta igre ušli s prednošću od dva poena (76:78).

U četvrtoj dionici igralo se koš za koš, a gostima je na kraju produžetak pogotkom u posljednjim stotinkama osigurao Covington.

Dodatnih pet minuta igre dobili su Trail Blazersi s 17:11.

Osim Nurkića, u njihovim redovima istakli su se Lillard i McCollum s 24, odnosno 23 koša, dok je na suprotnoj strani najbolji bio Šarić s 28 poena.

Covington je uz 24 poena upisao i 11 skokova.

Trail Blazersima je sinoćnja pobjeda bila dvadeset i osma ove sezone, a četvrta uzastopna.

Trenutno se nalaze na devetom mjestu Zapadne konferencije s omjerom 28-35.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.