Selektoresa najboljeg ženskog bh. tima zadovoljna prikazanim na ovom turniru

Ženska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Istra Kup-u, koji je održan u Umagu, završila na drugom mjestu nakon današnjeg poraza u finalu od Slovačke.

Selektoresa najboljeg ženskog bh. tima zadovoljna je prikazanim na ovom turniru, piše službeni sajt N/FS BiH.

“Nismo očekivali da ćemo ostvariti ovako dobar rezultat, jer je turnir veoma jak i kvalitetan, a mi smo se prvi put okupili u ovoj godini. Ipak, igračice su pokazale ozbiljnost i igrale su zaista odlično. Igrali smo bolje i od Slovačke u finalu i da smo imali malo više širine u sastavu sigurna sam da bismo osvojile prvo mjesto. Iskustvo koje smo stekli nastupom na ovom turniru će nam sigurno biti od koristi i u sljedećem kvalifikacionom ciklusu”.

Hurem je pohvalila i igru mladih fudbalerki.

“Nažalost, danas nismo mogli da računamo na Alisu Spahić i Mariju Aleksić zbog povreda. Međutim, mlađe igračice su pokazale kvalitet i da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. Možda nam je malo iskustva nedostajalo da pobijedimo i u finalu, ali svakako smo napravili dobar rezultat”.

Na putu do finala BiH je pobijedila Francusku “B” (2:0), Mađarsku “B” (2:0), dok je protiv Hrvatske odigrala neriješeno (0:0).

U finalnom meču protiv Slovačke bh. tim je poražen sa 0:2.

(Reprezentacija.ba)