Press konferencija u hotelu “Europa”

Selektor “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, održat će 16. marta press konferenciju na kojoj će zvanično saopštiti imena igrača za kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara, te prijateljski meč s Albanijom.

Press konferencija će biti održana u hotelu “Europa” (sala Atrijum) u Sarajevu s početkom u 11 sati, navedeno je na službenom sajtu N/FS BiH.

Baždarević je u nedavnom razgovoru za portal Reprezentacija.ba potvrdio da će za susrete s Gibraltarom i Albanijom objaviti jedan – prošireni spisak.

“Bit će jedan spisak, koji će biti malo širi, jer imaju tri-četiri igrača koja su pod suspenzijom za ovaj prvi meč. To su utakmice u kojima moramo vidjeti aktuelnu formu i nastojati stvarati i graditi ono što trebamo, za ono što nas čeka u budućnosti. Poslije Gibraltara, to je jedna od najvažnijih utakmica u ovoj godini – Grčka”, rekao je selektor našeg državnog tima.

Meč petog kola grupe “H” kvalifikacija za SP protiv Gibraltara, naša selekcija igra 25. marta u Zenici, dok je prijateljski duel s Albanijom na rasporedu tri dana kasnije u Elbasanu.

(Reprezentacija.ba)