Džumhur nakon poraza od Haasea u četvrtfinalu ATP-a u Dubaiju

Nakon velikih pobjeda nad Wawrinkom i Granollersom, najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (24), okončao je svoj nastup na ATP turniru u Dubaiju, izgubivši u četvrtfinalu od holandskog igrača Robina Haasea s 1:2 u setovima (2:6, 6:4, 4:6).

“Pretpostavio sam da će biti jako težak meč protiv Robina, bez obzira što sam ga do sada dobio dva puta. Igrali smo na zemlji i znao sam da je neugodan igrač. Ove godine igra u izvrsnoj formi i nakon ovog rezultata će ponovo ući u prvih 50. Bilo je zaista teško igrati protiv njega danas, servirao je jako dobro, bolje nego što sam očekivao. S druge strane, ja sam opet imao problema na svom servisu, što su posljedice meča s Wawrinkom, kada sam u drugom setu osjetio bol u leđima”, rekao je Džumhur nakon meča i nastavio:

“Nakon tog prvog seta gdje sam loše odigrao, malo sam se konsolidovao, vratio sam se nekako i krenuo bolje igrati. U tim trenucima sam osjećao da igram bolje od Robina, ali u trećem setu me izdao servis. Dva gema koja nisam smio onako lagano da izgubim. Jedan brejk sam vratio, ali drugi se nije mogao vratiti, jer je Robin dobro servirao, nije mi dao neku veliku priliku na riternu”.

Džumhur je unatoč eliminaciji u četvrtfinalu, zadovoljan ovim turnirom.

“Borio sam se maksimalno, davao sam sve od sebe. Nije danas prošlo. Izgubio sam od igrača koji je u odličnoj formi. Mislim da bez obzira što sam izgubio mogu na kraju biti zadovoljan ovim turnirom, dvije velike pobjede protiv Wawrinke i Granollersa, novi ranking karijere, Definitivno idem gore, napredujem. Igrao sam s dva velika igrača, pobijedio. Iako je početak godine bio lošiji, rezultati su u posljednje vrijeme stvarno puno bolji. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama”.

Sljedeći ispiti za našeg tenisera slijede u Indian Wellsu i Miamiju.

“Već sutra idem u Ameriku, gdje me čekaju pripreme za Indian Wells i Miami. Miami je jedan od mojih omiljenih turnira i nadam se da ću tamo uspjeti još jednom napraviti lijep rezultat”, kazao je Džumhur, koji je iskoristio priliku da se svima zahvali na podršci.

“Zahvalio bih se svima na velikoj podršci. Primio sam pregršt lijepih poruka. Drago mi je što me ljudi podržavaju i prate. Drago mi je što sam uspio Bosancima i Hercegovcima barem na kratko pružiti neko zadovoljstvo. Puno radim na sebi i nadam se da će to uroditi plodom. Čekat ću drugu šansu i pokušat ću na nekom drugom turniru iskoristiti priliku”, dodao je na kraju Džumhur.

(Repezentacija.ba)