Kuliš i Nikolić donijele pobjedu BiH nad Francuskom

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je otvorila Istra Kup u Umagu i rezultatom 2:0 savladala favoriziranu Francusku.

Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo, da bi Lidija Kuliš u 63. minuti pogodila za vodstvo bh. dama.

Konačnih 2:0 za izabranice selektorese Samire Hurem, postavila je Milena Nikolić u 88. minuti meča.

Oba gola naša reprezentacija postigla je iz igre, nakon presječenih lopti na sredini terena i brzih napada na protivnički gol.

Od prve minute za našu reprezentaciju nastupale su: Hodžić Almina, Spahić Amira, Hasanbegović Melisa, Spasojević Dajana, Aleksić Marija, Kuliš Lidija, Hadžić Aida, Nikolić Milena, Spahić Alisa, Kapetanović Selma i Kršo Amela, dok su na klupi ostale: Dijaković Nikolina, Piskić Zerina, Omerović Emina, Radeljić Antonela , Medić Mejrema, Bektaš Sumeja i Bagarić Branka.

Antonela Radeljić je u prvom poluvrememu ušla umjesto Marije Aleksić, a Nikolina Dijaković umjesto Amele Kršo koja je u zadobila potres mozga usljed nezgodnog udarca loptom u glavu. Srećom, Amela je poslije utakmice bila bez ozbiljnijih posljedica.

U sudijskoj nadoknadi utakmice selektoresa Hurem uvela je Merjemu Medić umjesto Selme Kapetanović, a Zerinu Piskić umjesto Alise Spahić.

Istra Kup se igra od 1. do 8. marta u Umagu, a naša reprezentacija se nalazi u grupi Francuskom, Mađarskom te Hrvatskom.

Bh. reprezentativke naredni susret igraju 3. marta (petak) protiv Mađarske.

(Reprezentacija.ba)