Milorad Mažić i Milovan Ristić održali predavanje bh. sudijama

U Vogošći su ovih dana održani seminari za sudije i posmatrače suđenja BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Ovo su ujedno posljdenji seminari za službena lica pred nastavak takmičenja u prvenstvu BiH.

„U nedjelju su sudije i posmatrači zajedno analizirali suđenje u jesenjem dijelu prvenstva. Drugi dan arbitri su odradili fitnes test koji je većina njih uspješno apsolvirala. Takođe, sudije i asistenti su juče imali priliku da prisustvuju predavanjima Milorada Mažića i Milovana Ristića o temama „Priprema pred utakmicu i timski rad“ i „Uticaj sudije asistenta u današnjem fudbalu“. O „Uticaju taktike fudbalskih timova na suđenje“ govorio je trener Vinko Marinović“, prenosi utiske sa seminara predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Ibrahim Hasanbegović.

Ovo nisu jedini edukacioni programi koje je organizovao Sudijski komitet NS/FS BiH u 2017. godini:

„Imali smo mnogo aktivnosti u zimskoj pauzi. U januaru je održan seminar za instruktore suđenja regionalnog nivoa. Instruktori koji su prošli naš seminar će vršiti edukaciju mladog naraštaja sudija u svojim regijama. Takođe, u saradnji sa Centrom za edukaciju NS/FS BiH imali smo i seminar za fitnes trenere. Održani su i seminari za sudije iz entitetskih liga, gdje su za arbitre iz Federacije BiH i Republike Srpske organizovana predavanja i testiranja kao i za njihove kolege iz Premijer lige“, kaže Hasanbegović koji se osvrnuo na gostovanje Mažića i Ristića na seminaru:

„Odličan potez je napravljen odabirom Mažića i Ristića za goste na našem seminaru, jer smo se u ova tri dana uvjerili o kakvim se profesionalcima radi. Oni svojim predavanjima i ponašanjem mogu dosta dobro uticati na naše sudije i prenijeti im iskustva sa najvišeg nivoa suđenja. Ne treba trošiti riječi o tome na kakvim su oni susretima dijelili pravdu, to su sudije iz vrha evropskog i svjetskog nogometa.“

(Reprezentacija.ba)