Jedna od najtalentovanijih fudbalerki u BiH pojačala ŽNK Široki Brijeg

Kadar ŽNK Široki Brijeg će u proljetnom dijelu sezone biti pojačan reprezentativkom Bosne i Hercegovine.

Naime, danas je u Press centru na Pecari kao veliko pojačanje predstavljena Branka Bagarić, 18-godišnja igračica iz Tomislavgrada. Prelazak ove mlade dosadašnje igračice ŽNK Tomislav u redove ŽNK Široki Brijeg predstavlja senzacionalan transfer za krugove ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini.

„Iznimno sam zadovoljan i ponosan što mogu Branku Bagarić predstaviti kao novu igračicu našeg kluba. S potpunom sigurnošću mogu potvrditi kako se radi o jednoj od tri najbolje mlade igračice u državi, a možda i u regiji. Iako se za Branku Bagarić zanimalo nekoliko ovdašnjih klubova, naša ponuda je bila najkorektnija i Branka je sada igračica ŽNK Široki Brijeg. Siguran sam kako će se o talentiranoj Branki Bagarić tek čuti i pisati, a u njezin ćete se potencijal i kvalitetu moći uvjeriti njezinim igrama na terenu“, istaknuo je vidno zadovoljan trener Ivan Kvesić.

Bagarić je po vokaciji ofanzivna vezna igračica i polušpica, a upravo je na tim pozicijama ŽNK Široki Brijeg bio deficitiran. Izrazivši veliku zahvalu vodstvu ŽNK Široki Brijeg i novinarima na dobrodošlici koju su joj upriličili na Pecari, Bagarić je kazala kako će dati sve od sebe za uspjeh ŽNK Široki Brijeg.

„Presretna sam što sam postala dio ovog kolektiva. Široki Brijeg je sportski grad i iznimna mi je čast što ću odjenuti dres ŽNK Široki Brijeg. O kakvom se klubu radi, svjedoči činjenica da mnoge djevojke žele doći ovdje. Meni se ta želja ostvarila i obećavam kako ću dati sve od sebe za uspjeh ŽNK Široki Brijeg“, rekla je Branka Bagarić te dodala kako joj se neće biti teško uklopiti u novu ekipu.

„Poznajem dosta budućih suigračica, upoznali smo se na prethodnim međusobnim utakmicama. To su veoma dobre i drage djevojke koje svoje zajedništvo uvijek pokazuju na terenu. Jedva čekam naš prvi susret, radujem se budućoj suradnji“, poručila je Bagarić.

Na kraju je dodala kako na Pecaru dolazi s velikim ambicijama. Odlično poznaje kvalitete svoje nove ekipe i vjeruje kako svojim angažmanom može doprinijeti uspjehu i ciljevima kluba. Jedan od tih ciljeva je svakako osvajanje naslova prvaka 1. Lige FBiH i plasman u Premijer ligu BiH.

Iza djevojaka iz ŽNK Široki Brijeg su tri tjedna marljivih treninga za nastavak prvenstva, a Bagarić će im se pridružiti već na sutrašnjem treningu. ŽNK Široki Brijeg u nastavak prvenstva ulazi sa šest bodova zaostatka za vodećom Fortunom iz Živinica.

Na kraju konferencije je glavnogovornik kluba Ivan Kraljević najavio je nogometni spektakl koji će prirediti djevojke iz ŽNK Široki Brijeg. Naime, na proljeće će u velikom humanitarnom susretu na stadionu Pecara ugostiti djevojke iz ŽNK Dinamo iz Zagreba.

(Reprezentacija.ba)