Selektor “U-15” reprezentacije BiH prenosi utiske iz Čitluka, gdje se održava kamp za elitne omladinske fudbalere

U Čitluku se od 6. februara održava kamp za elitne omladinske fudbalere 2003. godište iz Hercegovine.

Vođa UEFA projekta za razvoj elitnih omladinskih igrača Darko Ljubojević, koordinator za omladinski fudbal N/FS BiH Murat Jaha i treneri Zoran Erbez, Denis Malešević, Dalibor Kožul i Nenad Džidić rade sa mladim fudbalerima na ovom Kampu.

Selektor “U-15” reprezentacije BiH Zoran Erbez prenosi utiske iz Čitluka.

“Već četvrti dan radimo ovdje u odličnim uslovima. Smještaj i tereni su dobri. Prvi put su se okupili igrači 2003. godište i zaista zaslužuju sve pohvale. Disciplinovani su, rade vrijedno i trude se da ispune sve zahtjeve koje smo stavili pred njih. Naravno, program je prilagođen njihovom uzrastu. Ima detalja sa kojim se nisu prije susretali, ali sve obaveze ispunjavaju na najbolji način”, rekao je Erbez, prenosi službeni sajt N/FS BiH.

Pohvalio je Erbez i sam projekat.

“Zahvalio bih se Savezu što su nam omogućena ova okupljanja, koja meni kao selektoru pionirske reprezentacije mnogo znače. Ovi će dječaci sljedeće godine konkurisati za tu selekciju. Vođa projekta Darko Ljubojević, koordinator Murat Jaha i svi treneri se trude da sve protekne u najboljem redu. Sve što se dešava u Čitluku ovih dana je za svaku pohvalu i drago mi je što sam dio ovog projekta”.

Osim treninga za igrače su organizovana razna predavanja i edukativni sadržaji. Prvog dana priprema im je prezentovan “Kodeks ponašanja polaznika kampa”, a jučer su mladi fudbaleri imali priliku slušati predavanje o temi “Integritet igrača i kluba”.

(Reprezentacija.ba)