Džumhur se oglasio nakon meča protiv Troickog

Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (24), kasno sinoć po našem vremenu poražen je od Viktora Troickog u prvom kolu Australian Opena.

Rezultat je na kraju glasio 3:2 u setovima za srbijanskog tenisera, koji je slavio u izuzetno neizvjesnom i napetom meču.

“Nažalost, Australian Open je završen za mene u prvom kolu. Već ranije sam rekao kako ovo nije dobar žrijeb i da će biti težak meč. Nije moglo biti neizvjesnije. Iako sam poveo u prvom setu s 4-2, nisam igrao dovoljno dobro koliko je potrebno da se dobije Troicki”, rekao je Džumhur i nastavio:

“Igrao sam dosta stisnuto prva dva seta. Krajem drugog seta osjetio sam da igra dolazi, te sam treći i četvrti set odigrao odlično. Imao sam potpunu kontrolu nad mečom. Ali, prva dva seta su oduzela dosta snage, jer je za peti set protiv igrača kakav je Troicki potrebno mnogo više.

Džumhur naglašava kako je pogrešna sudijska odluka iz petog seta mnogo utjecala na dalji tog meča.

“Ta sudijska odluka je mnogo utjecala na dalji tok meča. Bilo je previše loših sudijskih odluka, mnogo više na moju štetu. I onda, kada dođe jedna odluka na 3-3 u petom setu, jednostavno ne možete da se kontrolišete. Na to sam morao da reagujem i na kraju dobio penalty point, što je protiv svih pravila ATP-a i što se ne bi smjelo dešavati. Razgovarao sam s ljudima iz ATP-a, sudija će se kazniti, jer nije smio to uraditi”, kazao je Džumhur.

Naš teniser je iznenađen i komentarima pojedinih portala i medija o njemu i njegovom ponašanju na terenu.

“Veoma žalosno, iznenađen sam s pojedinim portalima i medijima koji daju razne izjave šta se desilo na terenu, da ja to non-stop radim i pravim probleme na terenu. Ljudi malo znaju o tenisu, a mnogo pričaju o meni, što nema nikakvog smisla. Treću godinu zaredom sam bio na glavnom turniru Australian Opena, igrao protiv igrača iz top 30 i došao do petog seta, što je velika stvar”, zaključio je Džumhur.

(Reprezentacija.ba)