Kapiten Herthe otkrio ciljeve svoje momčadi u nastavku sezone

Bh. napadač i kapiten berlinske Herthe, Vedad Ibišević (32), trenutno sa svojom ekipom boravi na Mallorci, gdje se priprema za drugi dio sezone.

“Zabiti gol je najbolji osjećaj koji postoji u fudbalu. Svjestan sam da imam posao iz snova i da mnogo mladih igrača sanja da budu napadači u jakim evropskim ekipama”, rekao je Ibišević u intervjuu za Kicker.

“Kao mlad ja sam naučio mnogo toga i to kao kapiten pokušavam prenijeti na mlade igrače u Herthi. Nadam se da će poslušati moje savjete”.

Ibišević je otkrio i kakvi su ciljevi Herthe u nastavku sezone.

“Želimo biti najmanje šesti i osvojiti barem 60 bodova. Drugi timovi su se dosta pojačali, ali mi imamo gotovo isti tim kao i prošle godine. Moramo iskoristiti svaku priliku koju budemo imali kako bi ispunili naše ciljeve”, kazao je bh. napadač, dodavši kako se osjeća sjajno u Herthi, s kojom je nedavno produžio ugovor do 2019. godine.

“Osjećam se odlično u Herthi. Trener i stručni štab vjeruju u mene i to je sjajno. To su stvari koje su potrebne jednom igraču u ekipi”.

Tim našeg reprezentativca će na ovom španskom otoku odigrati tri kontrolne utakmice, a protivnici će mu biti domaćin Mallorca (11. januar), Poblense (12. januar) i Luneburger Hansa (13. januar).

Sezona u njemačkoj Bundesligi nastavlja se 22. januara, kada Hertha gostuje Bayer Leverkusenu.

(Reprezentacija.ba)