Zakarić dvije godine na Grbavici

Bivši U-19, U-21 i A reprezentativac BiH, Goran Zakarić (24), novi je igrač FK Željezničar.

Ovaj krilni igrač danas je potpisao dvogodišnji ugovor sa sarajevskim klubom, potvrđeno je s Grbavice.

Zakarić je rođen u Gradišci, prošao je omladinske selekcije Kozare, a još kao junior prešao je u redove Širokog Brijega. Nakon jedne sezone na Pecari Zakarić je potpisao ugovor sa Dinamom, a kao nogometaš zagrebačkog kluba boravio je na posudbama u Širokom, Lokomotivi, Zrinjskom te Slaven Belupu.

U dresu Širokog Brijega odigrao je 120 utakmica, postigao 25 golova, te ubilježio 12 asistencija. U prošloj sezoni je za Zrinjski odigrao 29 utakmica, postigao sedam golova uz četiri asistencije, te je osvojio titulu prvaka BiH s mostarskim klubom. U ovoj sezoni je odigrao sedam utakmica za ekipu Slaven Belupa.

“Naravno da sam sretan zbog potpisa sa Željom. Željo je veliki klub i samo ime predstavlja veliki pojam za nogomet. Zahvalio bih gospodinu Aldinu Čenanu, ljudima u klubu, navijačima Želje koje ne treba puno predstavljat jer se zna ko su oni i šta znače Želji. Sa Čenanom sam imao korektne razgovore i bili smo zadovoljni i ja i on i svi u klubu. Što se tiče koliko Željo može u nastavku ja smatram da Željo može i do titule, a ne samo do izlaska u Evropu kroz prvenstvo ili kup. Imamo sjajnog trenera koji je već napravio veliki pomak od kada je došao tako da uz njega i navijače koje Željo ima smatram da ćemo se boriti i za prvo mjesto. Igrače, pa mogu reći, sigurno 80 posto poznajem tako da ću se brzo uklopiti”, kazao je Zakarić.

Zakarić je odigrao 17 utakmica u selekcijama sa državnim grbom, a novim saigračima će se priključiti u petak.

(Reprezentacija.ba)