Selektor našeg nacionalnog tima prokomentarisao Đurićev transfer

Bh. reprezentativni napadač, Milan Đurić (26), jučer je kompletirao transfer u redove engleskog drugoligaša Bristol Cityja.

Taj potez prokomentarisao je i selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević, koji je u razgovoru za “Dnevni avaz” kazao kako je Đurić svojim igrama to itekako zaslužio.

“Milan je svojim igrama to itekako zaslužio. Sve vrijeme pratim njegov eventualni transfer, a bilo je nekoliko klubova u igri. Čak je jedan francuski klub bio blizu da ga dovede, ali eto, na kraju je potpisao za Bristol City i mislim da nije pogriješio”, rekao je Baždarević.

Baždarević smatra da će se Đurić odlično snaći u engleskom Champiosnhipu (drugi rang engleskog nogometa).

“Previše je predrasuda o njegovom načinu igranja. On može igrati i na zemlji i u zraku. Mogao bi se snaći u svakoj ligi na svijetu. Nije igrač koji isključivo čeka dubinske lopte, jednako je opasan i kada je lopta na zemlji. Ako nastavi s igrama koje pruža u reprezentaciji BiH, smatram da ćemo ga u narednim sezonama vidjeti u Premijer ligi Engleske. Championshop bi mu mogao poslužiti samo kao odskočna daska za konačni cilj”, zaključio je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)