Đurić dao prvi intervjuu po dolasku u novi klub

Engleski Bristol City sinoć je službeno predstavio bh. reprezentativca Milana Đurića, koji u ovaj klub dolazi iz Cesene.

U svom prvom intervjuu za zvaničnu stranicu Bristola, Milan je kazao da je sretan zbog potpisa.

“Veoma sam sretan zbog potpisa za Bristol. To je dobar klub koji ima sjajne navijače. Moja prva reakcija je bila pozitivna. San mi je oduvijek bio da igram u Engleskoj. Ovdje je fantastično i veoma sam sretan”, rekao je bh. napadač i dodao:

“Engleski fudbal je najbolji u Europi. Pričao sam sa Magnussonom, koji je sa mnom igrao dvije godine u Ceseni i rekao mi je da je Bristol fantastičan grad sa sjajnim stadionom i navijačima. Spreman sam za ovo.”

Đurić u Bristol stiže iz italijanske Cesene, u kojoj je odigrao nekoliko dobrih sezona.

“U Ceseni sam proveo ukupno sedam godina. Mislim da je došlo vrijeme da odem. Bristol je sjajno iskustvo za moju karijeru. Moj kvalitet su duge lopte te igra glavom. Ja uvijek igram za ekipu. Championship je fizički jaka liga te se svi timovi bore. Mislim da imamo dobru ekipu, a ja sam spreman odmah da zaigram”, riječi su Milana.

Bristol će u subotu igrati meč FA Cupa protiv Fleetwood Towna.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.