Lijep gest uposlenika FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo novogodišnjim paketićima obradovao je djecu Zavoda Pazarić, javlja Fena.

Svjesni činjenice da svi nemaju priliku da predstojeće praznike dočekaju u novogodišnjem slavlju, da zbog socijalnih ili zdravstvenih prilika ne mogu sebi ili svojim najbližima priuštiti poklon, uposlenici FK Sarajevo pokrenuli su internu akciju u klubu, a čitav kolektiv “bordo kluba” odlučio je da će na kraju kalendarske godine obradovati stićenike Zavoda Pazarić.

Zavod Pazarić u sklopu svog rada socijalno i zdrastveno zrbinjava, obrazuje i osposobljava za život i rad djecu i omladinu do 25 godina starosti sa invaliditeom, smetnjama u psihičkom razvoju, umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i osobe s kombinovanim smetnjama.

U jutarnjim satima prvotimci FK Sarajevo, Adi Adilović i Samir Radovac, zajedno sa igračicama SFK 2000 Sarajevo i polaznicima Akademije FK Sarajevo, uputili su se ka Zavodu i sa sobom ponijeli novogodišnje paketiće.

“Zahvaljujem Fudbalskom klubu Sarajevo na dolasku i prigodnim poklonima za djecu iz Zavoda Pazarić i nadam se da će biti još ovakvih prilika za naše susrete”, kazao je direktor Zavoda Jasmin Ćerimagić, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

(Reprezentacija.ba)