Regionalna liga bi se igrala u U16 i U14 kategoriji za muškarce te A i U16 za žene

U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je u hotelu „Park“ u Vogošći održan sastanak na kojem je klubovima predstavljen projekat Regionalne lige za omladinske kategorije, javlja Fudbalski savez BiH.

Inicijativa koja je pokrenuta na sastanku sedam fudbalskih saveza iz jugoistočne Evrope (BiH, Hrvatke, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije) koji je ovog mjeseca održan u Zagrebu, prezentovana je klubovima BH Telecom Premijer lige BiH i SFK 2000 Sarajevo iz Premijer ženske lige.

Sastanak je otvorio generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković, a direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav predstavio je finansijske, tehničke i organizacione aspekte Regionalnih liga za „U-16“ i „U-14“ kategorije (muškarci) i „A“ i „U-16“ (žene).

Otvorena je diskusija gdje su učesnici sastanka razmijenili mišljenja i stavove, a većina predstavnika klubova je izrazila pozitivan stav o formiranju regionalnog takmičenja.

Zaključci će biti preneseni na narednom sastanku nacionalnih fudbalskih saveza iz regiona koji će biti održan u januaru 2017. godine.

(Reprezentacija.ba)