Manifestacija “I Tirana i Marakana” počinje 16. decembra u 18,00 sati

Revijalnom utakmicom u kojoj će nastupiti  igrači koji su nosili dres reprezentacije  BiH u prvim službenim mečevima, u dvorani „Ramiz  Salčin“ u Sarajevu  u petak, 16. decembra u 18.00 sati, počeće obilježavanje manifestacije koja nosi naziv „I Tirana i Marakana“.

Dolazak na manifestaciju potvrdili su igrači koji su nastupali za  „A“ tim BiH u periodu od 1995 -1996. kada su odigrani susreti sa Albanijom i Brazilom: Mehmed Baždarević, Samir Šabanović, Bakir Beširević, Nudžein Geca, Muhamed Konjić, Vlatko Glavaš, Mirza Varešanović, Elvir Bolić, Nermin Šabić, Vedin Musić, Almir Turković, Amir Osmanović, Senad Brkić, Sead Osmić, Senad Repuh, Said Fazlagić, Esmir Džafić. Očekuje se dolazak i drugih fudbalera  iz  te generacije, ali i svih onih koji su stvarali reprezentaciju BiH.

Ova manifestacija, osim prisjećanja na internacionalne  početke fudbalske reprezentacije BiH,  ima i humanitarni karakter  jer je  prihod od ulaznica (5 KM), namijenjen  Zavodu  za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ Sarajevo.

Poseban gost biće, bivši selekor nacionalnog tima Blaž Slišković, koji nije bio sudionik ovih utakmica ali je svakako dao svoj doprinos u stvaranju bh. reprezentacije.

Svi ljubitelji fudbala su dobrodošli na revijalnu utakmicu gdje će još jednom imati priliku da vide igrače koji su utrli put uspjesima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)