Istočna tribina će imati kapacitet od 4.650 mjesta

FK Željezničar obavještava javnost da će radovi na izgradnji istočne tribine Stadiona Grbavica zvanično početi u petak, 16. decembra.

Nakon što je Klub građevinsku dozvolu zvanično dobio u utorak 6. decembra, klupska administracija uložila je napore kako bi u komunikaciji sa Općinom Novo Sarajevo, Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i SD Željezničar ubrzala proces pravosnažnosti građevinske dozvole.

Zvanična prijava o početku radova predata je jučer, a do 16. decembra izvođač radova kompanija Butmir d.o.o., nastavit će sa predviđenom dinamikom rada koja podrazumijeva pripremu i raščišćavanje gradilišta.

Ovim povodom, FK Željezničar danas je posjetio ekspert za infrastrukturu, stadione i bezbjednost NFSBiH, Nihad Hodžić, koji se sastao sa glavnim projektantom, Mladenom Gvozdenom, predstavnicima kompanije Butmir d.o.o. te generalnim sekretarom FK Željezničar, Amerom Duvnjakom. Na zajedničkom susretu još jednom su potvrđeni svi detalji gradnje tribine koja će biti u skladu sa svim propisima Evropske fudbalske federacije.

Podsjećamo, rok za završetak radova najvećeg poslijeratnog projekta na Stadionu Grbavica, izgradnje istočne tribine kapaciteta 4.650 mjesta, je 5. mart 2017. godine.

Podrška projektu izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica intenzivirala se i među navijačima FK Željezničar, a do danas su ukupno prodane 107 desetogodišnje ulaznice.

(Reprezentacija.ba)