Mladi bh. reprezentativac govorio o minulom duelu s Lyonom, svojoj budućnosti na Maksimiru, nogometnim uzorima…

Jedan od najvećih Dinamovih dobitaka u 0:1 porazu protiv Lyona, svakako je afirmacija nadarenog 19-godišnjeg veznog igrača Amera Gojaka. Mnogi su bili skeptični uoči njegovog debija u Ligi šampiona, međutim, u ovih je 90 minuta Gojak pokazao više nego neki njegovi saigrači cijele jeseni, piše Večernji.hr.

Baš kad se Gojak u 12. minuti krasnim driblingom oslobodio dvojice Francuza i krenuo silovito prema naprijed, prestala je Dinamova bojažljivost i plavi su većim dijelom prvog poluvremena držali favorizirane goste na njihovom dijelu travnjaka. Pozitivna drskost rođenog Sarajlije, koji je prije dvije godine došao u Maksimir iz Olimpica, bila je, eto, inicijator dobre igre plavih…

Kriza prolazi

– Nisam imao tremu, sve je kočnice odagnao prvi dodir s loptom! Trener mi je dan prije rekao da ću početi i želio bih mu zahvaliti na iskazanom povjerenju, kao i saigračima na potpori. Stariji su mi dečki rekli “samo igraj, nema veze pogriješiš li”, pa sam imao potrebno samopouzdanje. Mnogo mi je značio i pljesak s tribina – rekao je Gojak u intervjuu za Večernji.hr.

gojak dinamo reprezentacija bih bosna

Foto: Pixsell

Gojak je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, sad igra za vrstu do 21. godine, a s Dinamom je kao 18-godišnjak potpisao trogodišnji ugovor. Po Gojaka su u Sarajevo prije dvije godine otišla braća Mamić i u to se vrijeme pisalo da je “Dinamo doveo najtalentiranijeg bosanskog igrača”!

Daroviti veznjak živi s roditeljima u Dubravi, u slobodno vrijeme voli otići u kino ili na kafu s prijateljima. Nema menadžera, a o karijeri mu se brine otac…

– Prekrasno mi je u Dinamu, najboljem klubu za afirmaciju mladih igrača i sigurno se neću žuriti u inostranstvo.

Koja je vaša prava pozicija, gdje se najbolje osjećate?

– Od malih sam nogu najbolji bio na “polu-špici”, iza jednoga ili dvojice napadača. To mi je najdraže mjesto u momčadi – kaže Gojak, koji za razliku od Kneževića, Fiolića i Pavičića, ove tmurne plave jeseni nije dobio priliku za dokazivanje.

Jeste li očekivali da ćete ranije dobiti šansu?

– Svi želimo igrati, ali nisam se time opterećivao. Bio sam strpljiv jer sam znao da ću dobiti priliku.

Kako ste proživljavali krizu momčadi?

– Svima nam je bilo teško, ne samo onima koji su igrali nego i nama koji smo samo trenirali. Ali, nadam se da je sad gotovo s lošim igrama, ova dobra partija protiv Lyona mora nam biti pravi poticaj za dolazeća domaća iskušenja. Idemo u Osijek po pobjedu!

gojak reprezentacija bih bosna

Foto: Pixsell

Nadate li se da ćete početi utakmicu?

– Ha, ha… O tome trener odlučuje, a ja sam spreman!

Mogu dugo trčati

Znate li da ste u prvom poluvremenu protiv Lyona istrčali čak 6,12 kilometara?

– Da, otac mi je rekao. Sad mogu dosta trčati, iako sam kao klinac imao s tim problema…

A jeste li čuli da u Dinamu vrijedi pravilo “nema stranca do Bosanca”?

– Ha, ha… Da, rekli su mi to čim sam potpisao ugovor. Za mene je Edin Mujčin najbolji Bosanac koji je igrao u Dinamu!

Gojaku je uzor Zinedine Zidane, oduševljavaju ga i igre Miralema Pjanića, a voli madridski Real i dortmundsku Borussiju.

(Reprezentacija.ba)