Budemo li puno trčali i igrali srčano BiH može do prvog mjesta

Mehmed Baždarević (56) sa svojom selekcijom ispunio je planirane ciljeve za prvi dio kvalifikacija u 2016. godini. 

Nakon četiri kola, BiH ima dvije pobjede – protiv Kipra i Estonije, realni poraz u Belgiji, te izuzetno vrijedan bod protiv Grčke. U Atini smo po svim fudbalskim paramterima zaslužili pobjedu, osim po onome da nakon puno promašenih šansi slijedi kazna.

Važnije od toga je da Baždarevićeva selekcija sada sama odlučuje o svom plasmanu u baraž za SP 2018. Meša ne krije, a to je istakao i nakon remija u Atini, da ova reprezentacija može igrati i za prvo mjesto.

“Želio sam da protiv Belgije i Grčke pokažemo da smo zreli da izborimo direktan plasman na Mundijal, možda je to malo bilo i preambicozno, ali ubijeđen sam bio da kad igramo rastrčano i sa srcem, a kvalitet imamo, da imamo tu mogućnost.

Sada nam je najvažnija utakmica sa Grcima u Zenici, tu želimo da osvojimo tri boda i da u preostalim mečevima ne pravimo greške. Put do Rusije je ustvari vrlo jednostavan”, kaže Meša u razgovoru za Mondo.

I istina, navijači znaju da sa ovim igračkim kadrom, ali uz njegovo maksimalno zalaganje i nešto više sreće, te naravno dobro postavljenu taktiku – reprezentacija BiH čak i u duelima protiv velike Belgije može napraviti bolje rezultate.

tabelaprediktor

(Reprezentacija.ba)