Kolašinac bolestan briljirao protiv Grčke

Vijest da će Sead Kolašinac (23) zbog bolesti možda propustiti utakmicu protiv Grčke uznemirila je kako selektora Mehmeda Baždarevića tako i sve navijače Bosne i Hercegovine.

Dok diljem svijeta fudbaleri na sve načine pokušavaju eskivirati obaveze Kolašinac je svojim doktorima u Schalkeu naredio kako moraju poduzeti sve da on bude spreman za nastup u dresu BiH.

I uistinu, uz koordinaciju sa ljekarskim timom naše reprezentacije, Kolašinac je poboljšao svoje zdravstveno stanje.

Daleko od potpuno spremnog i još malaksao od cjelosedmične visoke temperature i dijareje Sead Kolašinac od prve do zadnje minute odigrao je fantastično.

sead kolasinac bih schalke

Sead olakšao posao Meši Baždareviću

Dok smo po desnoj strani škripali u odbrani, na lijevoj strani kako u defanzivi tako i u ofanzivi fudbaler Schalkea bio je prava noćna mora za Grke. Upravo zbog Kolašinca i njegovog truda na lijevoj strani taktika Baždarevića dala je svoj maksimum, jer je Sead često bio u završnici na poziciji lijevog krila, dok se Senad Lulić ubacivao u sredinu.

U odbrani je Kolašinac bio ponovo odličan, a bilo je gotovo smiješno gledati kako su se u pojedinim duelima grčki reprezentativci odbijali od stamenog beka i padali na tlo.

img_3169

– Kolašinac je igrao srcem i odigrao jednu dobru utakmicu. Imali smo puno problema sa povredama jer su povrijeđeni bili i Kolašinac i Spahić i Višća i Vranješ, ali su svi željeli da igraju. Spahićeva povreda je bila ozbiljna i prije utakmice i vidjećemo u narednim danima u kakvom je stanju. Mogu samo da im čestitam i da im kažem da ako se ovako budu idalje ponašali i igrali da nećemo imati problema u nastavku kvalifikacija. – govori Baždarević.

Često ružimo naše igrače, pa tako i Kolašinca, kada zbog nefudbalskih stvari dobiju kartone, kao što je on to dobio u Briselu zbog svađe sa sudijama oko već završene odluke, ali Grcima prilikom naguravanja sa našim igračima nije bilo svejedno kada se u gužvi pojavila “bosanska stijena”.

Bravo Seade, tvoj odnos prema dresu reprezentacije treba biti primjer svakom patrioti!

(Bojan Selesković, Reprezentacija.ba)