BiH će večeras obaviti prvi trening u Atini

Od 18:30 sati po lokalnom, odnosno 17:30 po srednjoevropskom vremenu, reprezentativci BiH večeras će obaviti trening na Olimpijskom stadionu u Atini, javlja Anadolu Agency (AA).

– Večeras na treningu vidjet ćemo u kakvom je stanju Kolašinac nakon stomačne viroze – istakao je Baždarević u glavnom grčkom gradu, dodavši:

– Što se tiče ostalih, za sada je sve u najboljem rasporedu i planu. Vjerujem da će nam prijati i klima da odradimo večeras dobar trening, ali i sve što naš čeka do utakmice.

U Atini je danas 25 stepeni Celzijusa i velika je razlika u odnosu na prohladno Sarajevo iz kojeg su čarter letom danas stigli Zmajevi. Ipak, Baždarević naglu promjenu temperature ne vidi kao problem.

– Ne bi trebalo biti problema, iako je bio snijeg u Zenici gdje smo radili proteklih dana i gdje su bili minusi. Zato i jesmo ovdje da odmah osjetimo i klimu, ali mislim da će biti najvažnije ono što se dešava u našim glavama da se spremimo dobro za utakmicu –  kazao je Baždarević.

Na pitanje kako komentariše samouvjerene Grke koji su uvjereni u trijumf nad BiH u nedjelju, odgovorio je:

– Oni imaju pravo da misle šta hoće i da vjeruju u svoju ekipu. Vjerujemo i mi u ono što znamo i možemo. Najvažnije da shvatimo da je utakmica izuzetno važna, da damo sve od sebe, da se borimo, trčimo, te isto tako da se nadamo dobrom rezultatu, pobjedi. Kvalitet imamo ako ne više, onda kao Grci.

Osim večeras, reprezentativci BiH u Atini trenirat će i sutra, ali na stadionu “Georgios Karaiskaki”, na kojem će u nedjelju (13. novembra) od 21:45 sati po lokalnom vremenu (20:45 po srednjoevropskom) protiv Grčke igrati meč četvrtog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Poslije tri kola Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova, prenosi Anadolu Agency (AA).

(Reprezentacija.ba)