Zvjezdan Misimović jučer se, nakon 14 sati leta iz Kine, pridružio pripremama Zmajeva za Brazil. Popularni Miske jučer je obavio prvi trening, a danas i svoje prvo obraćanje javnosti. Novinare je zanimalo da li još osjeća posljedice povrede zbog koje je propustio posljednji meč protiv Egipta.

– Osjećam se jako dobro i povreda je u potpunosti sanirana i stvar prošlosti. – poručio je Misimović.

Plasman na Svjetsko prvenstvo je kruna i najveći izazov Misketove karijere. Ne krije da favorizuje Njemačku, ali da zna da će domaće južnoameričke selekcije imati veliku prednost zbog naviknutosti na klimatske uslove. Rekorder po broju nastupa u dresu BiH misli da Zmajevi mogu u drugi krug.

– Argentina je sigurno jedan od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Kada je riječ o našoj grupi mislim da će utakmica protiv Nigerije biti ključna za eventualni plasman u drugi krug. Inače, smatram da su južnoameričke selekcije u velikoj prednosti zbog toga što su već navikli na klimu kakva vlada u Brazilu. Svjetsko prvenstvo je nepredvidivo, ali favoriti se znaju i to su Argentina, Brazil, Španija, ali i Njemačka u kojoj sam rođen i za koju bih volio da osvoji Svjetsko prvenstvo. – poručuje Zvjezdan Misimović.

– Želim iskoristiti priliku da pozovem sve ljude u BiH koji su u mogućnosti da pomognu nastradalima od poplava jer imamo obavezu da se svi uključimo u pomoć onoliko koliko možemo. – zaključio je Zvjezdan Misimović.

(Reprezentacija.ba)