Meša pobjedom želi obradovati bh. narod

Selektor Mehmed Baždarević (56) jutros je sa svojom reprezentacijom sa sarajevskog aerodroma otputovao za Atinu gdje naš tim u nedjelju navečer očekuje utakmica protiv Grčke.

Prisutni novinari su se prisjetili posljednjeg susreta BiH i Grčke gdje smo slavili sa 3:1, ali i najavili kako nas sada čeka puno teži meč.

– Spremamo se da odigramo jednu dobru utakmicu, za koju znamo da će biti teška. Momci su dobro radili i optimisti smo. Idemo sa ambicijama i da pokažemo borbenost i želju, kao i da smo došli da napravimo rezultat. – govori Baždarević.

Selektor smatra da je svaki rezultat osim poraza dobar, ali da iz Grčke želi donijeti pobjedu i obradovati bh. narod.

– Imali smo malo problema sa povredama, ali tokom ova 3-4 dana uspjeli smo da sve saniramo. Vidjećemo još kakvo je stanje sa Kolašincem koji nas čeka u Atini. Važno je da u ekipi imamo dobro raspoloženje i optimizam, da se dobro radilo, a motivacije ne smije nedostajati. Sada je na nama da odigramo dobro i vratimo se sa dobrim rezultatom. – smatra Meša.

Grčka nakon tri kola ima devet, BiH šest bodova. Ipak, Grčka nije imala duel protiv Belgije koja je najjača ekipa u grupi.

– Nevažno je kako smo i mi i Grci igrali do sada. Važno je da smo puno radili, da imamo dobre ambicije i da to prikažemo na terenu u nedjelju navečer. – zaključio je Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)