Baždarević uoči duela Grčka – BiH

Danas je u Zenici počelo okupljanje reprezentacije BiH uoči kvalifikacionog duela sa Grčkom u Pireju (13. novembar).

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević kazao je da predstojeći susret nije najvažniji u ovim kvalifikacijama.

“Mislim da susret sa Grčkom nije najvažniji, ali je veoma važan. Nadam se da će i igrači i stručni štab dati sve od sebe u narednim danima da se što bolje pripremimo. Očekuje nas jedan jako dobar protivnik. Međutim, ne trebamo se plašiti Grčke i moramo se uzdati u naš trud i rad. Nadam se da neće biti povreda tokom narednih dana i da ćemo spremni dočekati utakmicu u Atini”.

Ognjen Vranješ i Haris Medunjanin su se povrijedili tokom vikenda, a selektor vjeruje da će biti spremni za Grčku.

“Oni su stigli i večeras ćemo nako treninga znati detaljnije o njihovim povredama. Ipak, kako sada stvari stoje te povrede su najvjerovatnije izlječive do utakmice. Sead Kolašinac još nije doputovao i vjerovatno će se sutra priključiti saigračima. Radi se o nekoj vrsti virusa kod njega, ali trebao bi biti spreman za susret”, kazao je Baždarević i dodao:

“Detaljno smo analizirali Grke. Učinit ćemo sve da se što bolje pripremimo za utakmicu. Moramo biti spremni da odigramo jedan kvalitetan meč u svakom pogledu”.

Također, Baždarević vjeruje da naša selekcija ima dovoljno kvaliteta da ostvari pozitivan rezultat.

“Grčka ima fudbalere koji nastupaju u europskim klubovima. Ipak, sve zavisi od nas samih. Najvažnije je da pokažemo veliku želju, rad, trčanje koje je neophodno. Imamo dovoljno talenta i moramo pokazati Grcima da želimo ostvariti povoljan rezultat. Grci jesu kvalitetni, ali ne vidim razloga zašto mi ne bi bilo optimisti. Imamo naše adute za nedjelju i duel u Atini,” riječi su Baždarević

(Reprezentacija.ba)