Defanzivac Sampdorije govorio Reprezentacija.ba portal

Sve je manje igrača u Europi koji mogu, a još uvijek ne igraju za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što su za BiH zaigrali Jajalo i Milićević, Mehmed Baždarević ozbiljnijim kandidatom za reprezentaciju okarakterisao je i lijevog beka Sampdorije Daniela Pavlovića (28).

U ekskluzivnom razgovoru za Reprezentacija.ba portal bivši mladi reprezentativac Švicarske otkriva kako ga je Baždarević zvao, te da mu je on odgovorio kako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Pavlović je u Sampdoriju stigao proteklog ljeta iz Grasshoppera, a za naš portal objasnio je kako je do toga došlo.

“Vratio sam se iz Frosinonea u Grasshopper nakon jednogodišnje posudbe. Potom sam dobio ponudu iz Sampdorije. Nisam mnogo razmišljao, brzo smo se dogovorili i sada sam tu”, rekao je Pavlović, koji je ove sezone u Seriji A odigrao tri meča, prije nego što je doživio povredu koljena od koje se još oporavlja.

daniel pavlovic sampdoria reprezentacija bih bosna

Ima bh. pasoš

Pavlović je rođen u Rorschachu u Švicarskoj, ali su njegovi roditelji porijeklom iz Prijedora, što mu daje pravo da nastupa za bh. državni tim.

Kako nam je rekao, već je imao kontakte s bh. selektorom Mehmedom Baždarevićem, kojem je potvrdno odgovorio na poziv da igra za bh. selekciju.

“U kontaktu sam s Baždarevićem. Razgovorali smo u nekoliko navrata putem telefona. Pitao me kakva je moja situacija i jesam li zainteresovan da igram za Bosnu i Hercegovinu. Odgovorio sam potvrdno, jer bi to bi bila čast za mene”.

Igrao s Hajrovićem

Ovaj iskusni defanzivac, koji je nastupao za mlađe kategorije švicarske selekcije, posjeduje i bh. pasoš, što mu ne ostavlja ni najmanju prepreku da u budućnosti zaigra za naš tim, u kojem bi za konkurenciju na svojoj poziciji imao Senada Lulića i Seada Kolašinca.

“Senad i Sead su odlični igrači, koji igraju u dobrim klubovima. Neko drugi ipak treba odlučiti da li sam bolji od njih”, istako je Pavlović, koji nekoliko naših igrača i lično poznaje.

“S Izetom Hajrovićem sam igrao u Grasshopperu. Također znam i Lulića, koji je isto nastupao u Švicarskoj. Prošle godine smo igrali međusobno i popričali smo nakon utakmice. Osim toga, dobro poznajem čitav tim, jer su to igrači koji igraju u velikim i jakim ligama”.

pavlovic sampdoria reprezentacija bih bosna

Posjeta Prijedoru

Pavlovićeva baka još uvijek živi u Prijedoru, a on je rado posjeti kada mu obaveze to omoguće.

“Dolazim u posjetu baki, kada je to moguće i kada imam vremena. Rođen sam u Švicarskoj i tu sam odrastao, ali moji roditelji su iz BiH, tako da mogu reći da se podjednako osjećam Švicarcem i Bosancem”, rekao nam je na kraju Pavlović koji tečno govori bosanski jezik.

Pavlović je karijeru počeo u drugom timu Freiburga 2006. godine. Potom je prešao u Schaffhausen gdje je igrao dvije godine, a jednu godinu proveo je i u redovima Kaiserslauterna.

Najveći trag ostavio je svakako u Grasshopperu, za koji je u periodu od 2010. do 2016. godine odigrao 144 utakmice.

Prošlu sezonu bio je posuđen Frosinoneu, za koji je na na 22 nastupa bio asistent u šest navrata.

(Reprezentacija.ba)