BiH i ove godine s dva predstavnika u najjaÄoj svjetskoj koÅ¡arkaÅ¡koj ligi

Nova sezona najjaÄe koÅ¡arkaÅ¡ke lige na svijetu, 71. po redu, startat će u noći s utorka na srijedu po srednjoevropskom vremenu.

Naslov će braniti Cleveland Cavaliersi, a predstavnici Bosne i Hercegovine i ovaj put bit će Mirza Teletović (31) i Jusuf Nurkić (22).

Za razliku od Nurkića, koji će treću godinu zaredom nastupiti za Denver Nuggetse, kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović promijenio je sredinu i ove sezone gledat ćemo ga u dresu Milwaukee Bucksa.

Teletović je u predsezoni igrao prosjeÄno 20.5 minuta po meÄu, a bilježio je 7.8 poena.

Nurkić je s druge strane bio neÅ¡to uÄinkovitiji. Za 23.4 odigrane minute, prosjek mu je bio 12.6 ubaÄenih poena i 10.7 skokova.

Interesantna je Äinjenica da će Teletović ponovo saraÄ‘ivati s legendarnim Jasonom Kiddom, koji ga je predvodio u Brooklyn Netsima u sezoni 2013/14.

I Milwaukee će se kao Denver pokuÅ¡ati dograbiti play-offa, nakon razoÄaravajuće proÅ¡le sezone koju su zavrÅ¡ili s identiÄnim skorom 33-49.

Za momÄad iz Colorada situacija je pak znatno delikatnija, s obzirom da su posljednji put doigravanje izborili u sezoni 2012/13, pa je samim tim na njima veći pritisak.

Teško je trenutno govoriti o njihovim realnim dometima, ali bi tom cilju svakako bliže trebali biti Bucksi, što zbog nešto snažnijeg rostera, tako i zbog standardno veće konkurencije na Zapadu.

Milwaukee će u prvoj utakmici ugostiti Charlotte, dok će Denver gostovati New Orleansu. Oba meÄa na programu su u noći sa srijede na Äetvrtak.

(Reprezentacija.ba)