Lyon i Juventus igraju meč trećeg kola grupe H Lige šampiona

Večeras su na programu utakmice trećeg kola u grupama E, F, G i H Lige šampiona, a najzanimljivije će biti u Francuskoj, gdje se u okviru grupe H sastaju Lyon i Juventus.

Ova utakmica će posebno emotivna za bh. reprezentativca i prvotimca Juventusa Miralema Pjanića, koji je od 2008. do 2011. godine bio član Lyona.

Pjanić je 2008. godine iz Metza prešao u Lyon i u 121 odigranom susretu postigao 16 golova.

Miralem je nakon Lyona, igrao za Romu te je od jula 2016. godine član torinskog  Juventusa.

Nakon dva odigrana kola u grupi H, Juventus je prvoplasirani sa četiri boda, dok Lyon zauzima treće mjesto sa tri osvojena boda.

Juventus je ove sezone izgubio samo jedan meč (italijanska liga i Liga šampiona), a Lyon ima čak pet poraza (francuska liga, Super Kup Francuske te Liga šampiona).

Zanimljivo da je ekipa Juventusa u svakom susretu ove sezone postizala minimum po jedan gol te da ima niz od pet uzastopnih pobjeda.

Trener Juventusa Massimiliano Allgeri za večerašnji meč neće moći računati na povrijeđene Chiellinija, Mandžukića te Marchisija.

S druge strane, Lyonu će jedino nedostajati Jallet.

Utakmica između Lyona i Juventusa igra se od 20,45 sati, a glavni sudija je Szymon Marciniak iz Poljske.

U drugom susretu grupe H u Zagrebu sastaju se Dinamo naših Armina Hodžića i Amera Gojaka te španska Sevilla.

Gosti iz Španije su veliki favoriti protiv Dinama, međutim aktuelni prvak Hrvatske će pokušati doći do prvog boda u grupnoj fazi Lige šampiona.

(Reprezentacija.ba)