Pjanić govorio o razlozima napuštanja Rome i prelaska u Juventus

Bh. veznjak i sadašnji član Juventusa, Miralem Pjanić (26), za talijansku “La Repubblicu” govorio je o razlozima napuštanja Rome, ali i planovima u svom novom klubu.

“Došlo je vrijeme da odem. Uvijek sam slijepo vjerovao obećanjima iz kluba, obnovi ugovora. Stalno su mi govorili da grade momčad za scudetto, ali nažalost u pet godina nismo ništa osvojili. S 26 godina shvatite da vam karijera ne traje vječno i jednostavno nisam mogao čekati više”, rekao je Pjanić, pa nastavio:

“Juve me htio godinama. Kada sam odlazio pričao sam sa Spallettijem, De Rossijem i Tottijem. Totti mi je rekao da mu je žao, ali da me razumije. Ja ću uvijek voljeti Romu i Rim, ali mislim da je ispravna stvar bila otići. Znam jedino da nikada ne bih mogao otići u Lazio”.

Pjanićeva očekivanja u Juventusu su velika. Želi osvajati titule i postati još bolji igrač.

“Moja karijera je stalno rasla, a sada s Juventusom želim titule. U Italiji, ali i u Evropi. Dosad sam jedino protiv Palerma odigrao lošije. Želim i dalje učiti pa makar igrao samo ispred obrane kao što bi Allegri volio. Moj je cilj postati još bolji igrač”.

Pjanić je u Juventus došao ovog ljeta, a “Stara dama” ga je rimskom timu platila 32 miliona eura.

Do sada je odigrao ukupno sedam utakmica, upisavši dva pogotka i tri asistencije.

(Reprezentacija.ba)