Miralem Pjanić smatra da Belgijanci imaju puno kvalitetnih individualaca

Samo kolektivnom igrom možemo izvući povoljan rezultat, rekao je večeras u Briselu Miralem Pjanić, reprezentativac BiH pred sutrašnji meč kvalifikacija za SP protiv Belgije

“Belgija je favorit u našoj grupi. Borit ćemo se i što više bodova probati osvojiti na putu ka Mundijalu. U odnosu na utakmicu koju smo prošle godine izgubili, ovdje u Briselu mnogo se toga promijenilo. Bili smo tada u negativnoj seriji. Selektor Baždarević unio je mnogo novih stvari. Sutra moramo igrati pametno i imamo šanse da pobijedimo”, rekao je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine na večerašnjoj oficijelnoj konferenciji za medije u Briselu uoči sutrašnje utakmice drugog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” protiv Belgije.

Zvijezda torinskog Juventusa otkrila je i kako se proteklih dana čuo s Radjom Nainggolanom, doskorašnjim saigračem u Romi i veoma dobrim prijateljem koji je zbog povrede sutra spriječen da nastupi za Belgiju.

“Čuo sam se s Radjom. On je dobar igrač i žao mi je što neće igrati, što ga neću sutra vidjeti na terenu. Dobar je drug. Izuzetno je kvalitetan i nama je bolje što neće igrati. Ipak, Belgija ima puno dobrih individualaca. Izdvojio bih Edena Hazarda. No, Belgijanci mogu biti opasni sa svih strana. Samo kolektivnom igrom možemo izvući povoljan rezultat. Uvjeren sam da ćemo se boriti i pokušati uraditi nešto veliko”, kazao je večeras Pjanić, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa stadiona “King Baudouin”.

Utakmica Belgija – BiH igra se sutra s početkom u 20.45 sati.

Sudit će je jedan od najboljih svjetskih sudija Englez Martin Atkinson.

(Reprezentacija.ba(