Fudbaler njemačkog Leipziga optimista pred kvalifikacione susrete

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su stigli u Litvaniju gdje će učestvovati na turniru kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Reprezentativac Ermedin Demirović kaže da je ekipa spremna za kvalifikacije:

„Dobro smo radili u Zenici. Spremni smo. Ovo je odlična generacija i nadam se da ćemo napraviti rezultat koji želimo, a to je plasman u Elitni krug kvalifikacija.“

Izabranici Tonija Karačića će sutra u 16.00 sati u Alytusu odigrati prvi meč protiv domaćina kvalifikacionog turnira

„Moramo djelovati kao tim. Mislim da je zajedništvo najveći adut ove selekcije. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se da ćemo pobjedom protiv Litvanije početi kvalifikacije“, rekao je napadač našeg tima.

Demirović je zadovoljan svojom formom:

„Spreman sam došao na pripreme. Standardan sam u Leipzigu gdje sam kapiten. Siguran sam da ću zadržati formu i u kvalifikacionim susretima.“

Osim Litvanije protivnici „U-19“ reprezentacije BiH biće još Austrija i Azerbejdžan, a našu zemlju će na turniru predstavljati sljedećih osamnaest igrača:

Igor Marković (Partizan, Srbija), Besim Šerbečić (Radnik), Toni Nikić (Široki Brijeg), Ivan Miličević (Široki Brijeg), Mato Stanić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Amar Suljić (Ingolstadt, Njemačka), Ermedin Demirović (Red Bull Leipzig, Njemačka), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Valentino Jović (Red Bull Salzburg, Austrija), Marko Čubrilo (Partizan, Srbija), Denis Žerić (Željezničar), Ševkija Resić (Sarajevo), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Emir Bijelić (Metz, Francuska), Marijan Ćavar (Zrinjski), Semir Smajlagić (Sarajevo).

(Reprezentacija.ba)