FK Sarajevo žali zbog ponašanja svojih navijača

Povodom nemilih dešavanja na tribinama stadiona „Grbavica“ na proteklom sarajevskom derbiju između FK Željezničar i FK Sarajevo, Fudbalski klub Sarajevo izdaje saopštenje za javnost.

Cijeneći svaku aktivnost, koja za cilj ima poboljšanje infrastrukture, jednog od višegodišnjih, glavnih problema bosanskohercegovačkog fudbala, te znajući koliko je potrebno napora da se kvalitetno okonča infrastrukturalni projekat, obzirom na vlastita iskustva sa Trening centrom FK Sarajevo u Butmiru, izražavamo žaljenje za materijalnom štetom koja je učinjena od strane manjeg broja neodgovornih pojedinaca.

Veliki broj naših navijača je na utakmicu došao sa prevashodnim ciljem da pruži podršku voljenom klubu na prvom susretu u novoj sezoni.

Isključivo zajedničkim djelovanjem klubova, navijača i Saveza, nova sezona elitnog ranga bh. fudbala može postati prepoznatljiva u regiji i biti istinski kvalitetna i atraktivna za publiku, medije i sponzore, što je, vjerujemo zajednički cilj.

U skladu sa važećim pravilnicima NS/FS BiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničar nastalu štetu u sektoru na tribini “Sjever” stadiona “Grbavica” sa kojeg su navijači našeg Kluba posmatrali utakmicu.

(Reprezentacija.ba)