Ronaldo na poluvremenu znao šta reći saigračima

Cristiano Ronaldo na poluvremenu utakmice finala Evropskog prvenstva u Francuskoj u svlačinici svoje reprezentacije održao je nevjerovatan govor – koji je njegovu reprezentaciju na koncu odveo na tron Evrope, prenosi N1.

Defanzivac Selecaoa, Cedric Soares otkrio je medijima da je Ronaldo, koji je zamijenjen u 25. minuti – bio siguran da će njegova reprezentacija trijumfovati 1:0.

Ronaldo je motivisao svoje saigrače, iako su svi bili u šoku što njihov najbolji igrač neće moći završiti meč.

“Bio je to težak momenat, svi smo bili u šoku zbog povrede. Kazao nam je: ‘Slušajte me sada, siguran sam da ćemo pobijediti. Budimo tim, i borimo se za pobjedu'”, priča Soares.

“Bilo je zaista nevjerovatno. Cijeli tim je dijelio stav, i pokazao da kada se zajedno borimo – mnogo smo jači”, dodaje stoper.

On je ispričao da Ronaldo nije uopće bio potišten.

“Bio je fantastičan. Njegov stav je bio nevjerovatan. Pomogao nam je svima, njegove motivirajuće riječi su uticale na cijelu ekipu, bio je dobar”, dodaje fudbaler.

Ronaldo je cijelo drugo poluvrijeme proveo u blizini aut linije, zajedno sa selektrom Fernandom Santosom, dajući uputstva svojim igračima – koji su ga slušali baš kao i Santosa.

“Imao je samo pozitivne riječi za nas tokom utakmice, i zaista sam sretan što sam dio šampionske ekipe”, priča Soares, a prenosi ESPN.

Portugal je slavio golom Edera, rezerviste koji je udarcem u 109. minuti matirao Llorisa, i na koncu – donio prvu titulu prvaka Evrope Portugalu, prenosi N1.

(Reprezentacija.ba)