Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem u Sarajevu 15. maja zvanično će započeti pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje počinje 12. juna 2014. godine.

Naši fudbalski reprezentativci u Sarajevu će biti sve do 27. maja, kada putuju u Sjedinjene Američke Države, gdje ih očekuju dvije pripremne utakmice. Prema najavljenom Sušićevi izabranici 31.  maja igrat će protiv Obale Slonovače, dok će 5. juna odmjeriti snage sa Meksikom.

Dan kasnije Sušiećvi izabranici putuju u Brazil, u svoj trening kamp "Casa Grande" u kojemu će boraviti tokom svog učešća na Svjetskom prvenstvu koje započinju prvom utakmicom protiv Argentine 15. juna u Rio de Janeiru.

Nakon meča protiv Argentine naši najbolji fudbaleri igraće još protiv Nigerije 21. juna u Cuiabi, te 25. juna protiv Irana u Salvadoru.

U Nogometnom savezu BiH planiraju i odigravanje prijateljske utakmice u martu u zvaničnom FIFA terminu, za prema najavama, Zmajevi će za protivnika imati selekciju sličnu iranskoj reprezentaciji ili neku od najjačih svjetskih reprezentacija.

(Reprezentacija.ba)