Danas je u hotelu „Art“ u Sarajevu održana tradicionalna press konferencija NS/FS BiH na kojoj se govorilo o radu Saveza u protekolom periodu. Sa novinarima su se družili predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, prvi potpredsjednik Darko Ljubojević i generalni sekretar Jasmin Baković.

Predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić u obraćanju predstavnicima medija između ostalog govorio je o plasmanu reprezentacije na SP, Trening centru, Fan shopu, navijačima, kao i o mnogim drugim temama i događajima bitnim za Savez.

„Iza nas je uspješna godina koja će biti zlatnim slovima upisana u našoj istoriji. Prvi put smo se plasirali na veliko takmičenje. Moramo istaći i dva nova takmičenja koja su krenula ove godine, Premijer ženska i Premijer futsal liga. Sada imamo i moderan Trening centar. U ovoj godini smo imali posjete predsjednika UEFA i FIFA. Platini je otvorio Trening centar, a Blatter nam je uručio Zlatnu povelju Internacionalne lige humanista.“, rekao je Begić i nastavio:

„Došlo je i do značajnog pomaka u komunikaciji sa navijačima. Savez od ove godine ima i svoj Fan shop. Imamo i novi logo koji smo zaštitili. Od marta je NS/FS BiH primljen u članstvo UEFA Sudijske konvencije. Posle dužeg vremena nastupali smo na Mediteranskim igrama. Napravili smo i veliki iskorak u broju i kvalitetu sponzora“, završio je predsjednik Begić.

Generalni sekretar Jasmin Baković između ostalog je govorio o prodaji ulaznica za SP:

„Imamo plani i politiku raspodjele i prodaje karata. Svi navijači će imati priliku da dođu do ulaznica. FIFA je napravila politiku kojom će onemogućiti zloupotrebu ulaznica, te će one glasiti na ime kupca.“

Baković je istakao i pohvale koje je dobio NS/FS BiH: „Predsjednik FIFA Blatter nam je rekao da je naš Savez primjer kako se ruše barijere i podjele, te da smo napravili čudo, bez obzira što smo prije dvije godine bili pred suspenzijom.“