Zvonimir Kožulj o pozivu u “A” reprezentaciju

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević je za Kirin Kup u Japanu pozvao nekoliko igrača iz Premijer lige BiH, a među njima i veznjaka Širokog Brijega Zvonimira Kožulja (22).

Dvadesetdvogodišnji Kožulj je karijeru započeo u mostarskom Zrinjskom, da bi 2011. godine sa svojih 17 godina prešao u juniorski tim Širokog Brijega.

Naredne godine je već postao član prvog tima Širokog Brijega, te je do danas ostao vjeran ovoj ekipi.

U dva navrata je bivao na posudbama u momčadima Viteza i mostarskog Branitelja.

Ove sezone je u Premijer ligi BiH upisao 22 nastupa i postigao šest golova uz tri upisane asistencije.

Zvonimir Kožulj u intervjuu za Reprezentacija.ba portal nije krio oduševljenje pozivom Baždarevića u “A” nacionalni tim.

“Kada sam pročitao svoje ime na spisku selektora bio sam ugodno iznenađen. Stvarno mi je drago što ću biti dio “A” reprezentacije BiH. Prošao sam sve omladinske selekcije i sigurno da je zadovoljstvo naći se na spisku selektora Baždarevića.”

Momčad Širokog Brijega je sezonu u Premijer ligi BiH završila na trećem mjestu iza Slobode i Zrinjskog, tako da će naredne sezone igrati kvalifikacije Europa Lige.

“Što se tiče ove sezone ispunili smo cilj koji nam je uprava stavila pred početak iste, a to je izlazak u Europu”, kazao je Kožulj i dodao:

“Kad malo analiziram gdje smo prosuli bodove ne mogu biti u potpunosti zadovoljan i smatram da smo mogli i morali bolje. Međutim nema vremena za žaljenje jer imamo svega par dana odmora i onda se moramo spremiti kako bi se što bolje pokazali na europskoj sceni.”

Kožulj je govorio i o očekivanjima za narednu sezonu.

“Od sljedeće sezone očekujem čvrst i konstantno dobar Široki Brijeg. Premijer liga će biti smanjena i biti će puno teže nego ove sezone. Zbog toga se moramo kvalitetno pripremiti kako bi ostvarili rezultate koji će zadovoljiti naše apetite”, kazao je Zvonimir Kožulj na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)