Iza nas je veoma uzbudljiv vikend po pitanju nastupa naših reprezentativaca. Kapiten Spahić i Miralem Pjanić su zaradili crvene kartone. Ibišević i Hajrović su postigli po jedan gol, dok su Medunjanin i Misimović upisali asistencije.

Golmani:

Asmir Begović – Stoke City je na svom Britannia stadionu ponovo potvrdio da je jedna od najneugodnijih domaćih ekipa na Otoku. Lončari su savladali ekipu Chelsea rezultatom 3:2. Naš reprezentativni golman je branio svih 90 minuta za Stoke City. Njegova ekipa se trenutno, nakon 15 odigranih kola nalazi na 12. poziciji engelskog Premiershipa.

Jasmin Fejzić – Branio je svih 90 minuta i primio četiri gola od ekipe Paderborna. Njegov Aalen je na domaćem terenu poražen rezultatom 2:4, a igrala se utakmica 17. kola njemačke "Cvajte".

Odbrana:

Boris Pandža – Poljski Gornik nakon odličnog starta u šampionatu Poljske, u posljednje vrijeme posustaje. U subotu su poraženi na gostovanju kod Ruch Chorzowa rezultatom 2:1. Pandža je odigrao cijeli meč. Nakon 20 kola u Ekstraklasi Gornik se nalazi na drugom mjestu sa tri boda manje od lidera Legie. Priliku da ublaže ovaj poraz imaju u narednom kolu protiv tima Lechie.

Sejad Salihović – Salihovićev Hoffenheim je poslije iznenađujuće pobjede nad Schalkeom u DFB Kupu, u subotu porazio u Frankfurtu domaću momčad Eintrachta rezultatom 1:2. Tim iz Sinsheima igra veoma dobro u posljednje vrijeme. Salihović je u susretu odigranom u Frankfurtu u igru ušao u 79. minuti.

Emir Spahić – Bayer je odnio puni plijen sa gostovanja iz Dortmunda, a visoku cijenu toga platio je naš kapiten Emir Spahić koji je nakon jednog okršaja sa protivničkim igračem zaradio crveni karton. Bayer je slavio minimalno protiv Borussije rezultatom 0:1 i Apotekari se trenutno nalaze na odličnom drugom mjestu sa 4 boda manje od Bayerna.

Toni Šunjić – Polusezona u Premier ligi Ukrajine je završena prije par dana. Šunjićeva Zorya je u posljednjem meču trijumfovala protiv Dnipra, a proljetni dio šampionata će dočekati na šestoj poziciji.

Avdija Vršajević – Hajduk danas gostuje kod ekipe Zadra u okviru HNL-a.

Sead Kolašinac -Bh. defanzivni reprezentativac Sead Kolašinac nastupio je od prve minute u meču između B. Moechengladbach i Schalkea. Domaća Borussija je upisala maksimalnu osmu pobjedu na domaćem terenu ove sezone. Schalke je poražen rezultatom 2:1, a Kolašinac je igru napustio u 81. minuti meča.

Ermin Bičakčić – Eintracht Braunschweig će vjerovatno "plesati" samo ovu sezonu u najjačoj ligi Njemačke. Oni su u posljednjem kolu na svom terenu poraženi od Herhe rezultatom 0:2. BIčakčić je zbog povrede zamijenjen početkom drugog poluvremena. Prema prvim prognozama iz Njemačke ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

Ognjen Vranješ – Vranješ je nedavno raskinuo ugovor sa Alanijom i trenutno je u potrazi za novim klubom.

Vezni red:

Adnan Zahirović – Zahirović ima dosta problema sa minutažom u ekipi Bochuma, a nije nastupio ni u posljednjem meču svoga tima.

Elvir Rahimić – Također ni Rahimić nije igrao u porazu svoga CSKA.

Miralem Pjanić – Naš "Princ" je poput kapitena Spahića zaradio crveni karton ovoga vikenda. Roma je na svom terenu savladala Fiorentinu rezultatom 2:1, a Pjanić je na tom meču zaradio dva žuta kartona, zbog čega je morao prijevremeno napustiti teren (80. minut).

Senad Lulić – Upisao je svih 90 minuta u porazu Lazija u Torinu od istoimene ekipe. 

Izet Hajrović – Basel je ugostio ekipu Grasshoppersa u okviru 17. kola švicarske Super lige, a najzapaženiji igrač na terenu je bio naš Zmaj, Izet Hajrović. Hajrović je u derbiju švicarske lige postigao lijep gol za vodstvo Grasshoppersa od 0:1. Do kraja je Basel uspio poravnati rezultat na 1:1. Izet je danas izabran za najboljeg igrača lige u posljednjem kolu. Njegov brat Sead je ovu utakmicu presjedio na klupi za rezerve.

Zoran Kvržić – Kvržićeva Rijeka je na Kantridi remizirala protiv Istre, a gledatelji su mogli vidjeti čak šest golova. Sva tri gola za ekipu rijeke postigao je Kramarić. Tim sa Kantride je i dalje na trećem mjestu, odmah iza vodećih momčadi HNL-a, Hajduka i Dinama.

Haris Medunjanin – Gaziantepspor se razbudio i u posljednja tri kola su pružili zavidne partije. SInoć su na svom terenu savladali ekipu Trabzonspora rezultatom 3:2. Medunjanin je odigrao svih 90 minuta i upisao asistenciju kod trećeg gola za svoj tim.

Senijad Ibričić – On sa svojim Erciyesporom utakmicu 14. kola Super lige igra danas protiv Eskisehirspora. Erciyespor se bori za opstanak i pobjeda im je prijeko potrebna.

Zvjezdan Misimović – Popularni "Miske" je osvojio kineski FA Kup sa Guizhou Renheom u kojem nastupa i naš nekadašnji reprezentativac Zlatan Muslimović. Guizhou je u finalu bio bolji od favorizovanog Ghuangzoua, a Misimović je u revanš susretu upisao asistenciju.

Napad:

Edin Džeko – Nakon što je odigrao svih 90 minuta u pobjedi nad WBA-om, Džeko je u subotu u meču protiv Southamptona u igru ušao u 80. minuti. Manchester City je remizirao rezultatom 1:1. U narednom kolu igraju protiv lidera Arsenala.

Vedad Ibišević – Da sa pravom ima epitet "Kralj šesnaesteca", Ibišević je potvrdio i u posljednjoj utakmici u kojoj je Stuttgart na svojoj Mercedes Benz Areni pobjedio Hannover sa 4:2. Vedo se u 33. minuti sjajno snašao u kaznenom prostoru gostiju i postigao drugi gol za svoj tim. Bio je to njegov, ukupno 9 gol u dosadašnjem dijelu Bundeslige. Jedino je Lewandowski postigao više golova od njega, 11.

Dodajmo i to da je Ervin Zukanović počeo trenirati sa ekipom i na terenu bi ga mogli vidjeti već u narednoj utakmici Genta.

(Reprezentacija.ba)