Fudbaleri Celtica gostovali su večeras kod momčad Motherwela u okviru prve utakmice 15. kola škotske Premier lige i ostvarili uvjerljivu pobjedu, a svoj prvi gol u ligi postigao je naš mladi reprezentativac Bahrudin Atajić.

Aktuelni prvak Škotske, Celtic je na dobrom putu da odbrani taj naslov i večeras su sa uvjerljivih 0:5 porazili trećeplasirani Motherwel. Golijadu je započeo Commons u 44. minuti meča, da bi Ambrose deset minuta nakon odmora povisio prednost na 0:2. 

Zatim je Commons u 76. minuti postigao svoj drugi gol na susretu za prednost od tri gola razlike, te je već dvije minute kasnije rezultat glasio 0:4, a strijelac je ovoga puta bio Stokes.

Po postizanju četrvtog gola, večerašnji dvostruki strijelac je napustio igru i umjesto njega je ušao naš Zmaj, Bahrudin Atajić. Atajić je dobro iskoristio svoju priliku i postigao gol pred kraj susreta za "petardu" Celtica i konačnih 0:5.

Bio je ovo prvi ovosezonski gol Atajića u škotskom šampionatu. Ekipa Celtica je prva na tabeli sa osam bodova prednosti od drugoplasiranog Invernesa i utakmicom manje.

(Reprezentacija.ba)