Prijateljski odnosi između Čelika i Slobode

Nogometaši Slobode nakon niza dobrih utakmica imaju priliku da ostvare mogućnost igranja u evropskim takmičenjima naredne godine.

Zbog neispunjenja uslova koje UEFA nalaže, svoje domaće utakmice Sloboda nije u mogućnosti da igra na svom terenu u Tušnju, pa će rezervni dom biti stadion Bilino Polje u Zenici, javlja Zenit.ba.

Popularni “Robijaši”, na svojoj Facebook stranici su fudbalerima i navijačima Slobode iskazali dobrodošlicu, te obećali podršku sa tribina.

Prijateljski odnos ova dva kluba je odavno poznat, pa drugačiji potez navijača NK “Čelik” se nije mogao ni očekivati, ali je za svaku pohvalu”.

“U slučaju tog scenarija Sloboda bi bila kao kod kuće, jer bi Robijaši dali veliku podršku Slobodi i Fukarama, kao veliki navijački prijatelji bi navijali svi zajedno i hram nogometa bi pomogao Slobodi kroz Evropu. Ipak smo mi crveno-crni i dvije prijateljske navijačke skupine. Dobrodošli u Zenicu i na Bilino Polje, zajedno da damo podršku Slobodi na Bilinom polju!”, stoji na Facebook stranici navijačke skupine “Robijaši”.

(Reprezentacija.ba)