Koliko puta smo pisali o nesreći koju je sa odbrambenim igračima imao Safet Sušić u protekle dvije godine. Kvalifikacije za Euro 2012 odlično su kao stoperski tandem iznjeli Spahić i Pandža. Nekoliko dana prije početka kvalifikacija za Brazil Pandža se povrijedio. Njegovu povredu "iskoristio" je Vranješ, no i on je nakon nekoliko dobrih nastupa povrijeđen. Ista sudbina snašla je i Ervina Zukanovića, stopera Genta, koji je nakon odličnih partija protiv Grčke i Latvije zbog povrede izostao iz sastava reprezentacije.

– Oporavak, hvala Bogu, ide dobro. Ne žurim s igranjem, jer želim biti 100% spreman, pošto mi je zdravlje na prvom mjestu. U posljednje četiri godine sam bio u igračkoj 'mašineriji', tako da mi prija malo i odmora, ali ipak žao mi je što sam propustio neke važne utakmice. – govori Ervin Zukanović za Reprezentacija.ba portal.

Zukanovića nije bilo ni na meču protiv Argentine. Zmajevi su u St. Louisu izgledali dosta blijedo.

– Takvih utakmica treba što više, jer protiv jakih protivnika možemo vidjeti koliko i šta možemo, ali naravno uz to popraviti i nedostatke. Još treba mnogo rada da takvim selekcijama možemo parirati. – smatra Zukanović.

Na meču protiv Argentine Zmajevi su dobili novog člana. Sead Kolašinac zaigrao je na poziciji lijevog beka. Kako Ervin reaguje na novu konkurenciju u timu?

– Odlično je što je Kolašinac konačno s nama tu. Sigurno da se radi o kvalitetnom mladom igraču koji će još dosta napredovati. Što se tiče povećanja konkurencije u timu, jednostavno konkurencija uvijek treba postojati. Bez toga nema napretka, a ni rezultata. – zaključuje Ervin Zukanović.

(Reprezentacija.ba)