Selektor Safet Sušić obratio se medijima nakon jutrošnjeg poraza od Argentine na zvaničnoj press konferenciji.

– Mogli smo u početku meča i mi da postignemo gol, a onda je i Argentina mogla postići još nekoliko golova, pa je na kraju realna slika da su nas pobijedili sa dva gola razlike. Razlika u kvaliteti je prilična i to se vidilo na terenu. Već sa rekao kako je Argentina u samom vrhu reprezentacija i sa Messijem i bez njega, a mi smo negdje oko 15. og mjesta, što je isto jasan pokazatelj. Ne mogu reći da sam razočaran jer smo igrali koliko smo mogli, a činjenica je i da su povrede Lulića i Salihovića bile nenadomjestiv hendikep za nas. Neki igrači su odigrali ispod nivoa, ali ne mogu reći da nije bilo žara u našoj igri. – poručio je Safet Sušić.

– Na svjetskom prvenstvu očekuje nas desetak ovakvih reprezentacija koje su objektivno kvalitetnije od nas i moramo biti spremni i da ćemo u našoj grupi imati jednog takvog protivnika. – govori Pape.

– Zadovoljan sam njegovim nastupom obzirom da je debitovao protiv jednog izuzetno jakog protivnika. – odgovorio je Sušić na piatanja vezana za nastup  Seada Kolašinca.