Svanuo je novi dan u američkom St. Louisu. Do večeras po lokalnom vremenu očekuje se kako će u hotel Westin pristići svi pozvani reprezentativci za prijateljski susret protiv Argentine.

Nakon višesatnog putovanja pristigli reprezentativci su se kako kažu dobro naspavali, nakon čega su zajedno doručkovali. Za danas nema planiranih zajedničkih aktivnosti, pa ni zvaničnog treninga, no većina Zmajeva će u teretani hotela Westin održati fitnes treninge, a naravno na raspolaganju su i usluge fizioterapeuta naše reprezentacije.

Kao i uvijek, uz reprezentaciju su od prvog trenutka okupljanja ekonomi Adem Džipa i Fuad Kečo, kao i fizioterapeuti Ismar Hadžibajrić i Radomir Ćosović, a do kraja dana će stići i ostatak delegacije našeg nacionalnog tima.

Za sigurnost Zmajeva brinu se zaštitari hotela i lokalna policija koji hotel drže praktično blokiranim, a da će Sušićevi igrači u hotelu Westin imati uslove bolje nego li najveće svjetske sportske ekipe koje su tu ranije boravile garantuje činjenica da više Bosanaca i Hercegovaca uposlenih u Westinu direktno brine o uslovima boravka Zmajeva.

(Reprezentacija.ba)