Do prijateljske utakmice između naše fudbalske reprezentacije i selekcije Argentine ostalo je još 10 dana, a većina argentinskih reprezentativaca, posebno napadači nalaze se u sjajnoj formi…

U posljednjem odigranom, 4. kolu Lige prvaka tri napadača Argentine koje je selektor Gaučosa, Sabella pozvao za meč protiv BiH, postigli su po dva gola.

Lionel Messi je u meču protiv Milana bio dvostruki strijelac u pobjedi Barcelone. Isti učinak su ostvarili i Higuain i Aguero u pobjedama Napolija protiv Marseillea, odnosno Manchester Citya protv moskovskog CSKA.

Osim njih nastupe u 4. kolu Lige prvaka upisala su još sedmorica reprezentativca Argentine.

Angel Di Maria je igrao za Real protiv Juventusa zamijenivši Balea. Lavezzi je upisao nastup u remiju PSG-a i Anderlechta. Mascherano je  igrao svih 90 minuta na poziciji stopera u pobjedi Barcelone nad Milanom rezultatom 3:1, kao i Otamendi u remiju Porta i Zenita.

Garay je također igrao svih 90 minuta na poziciji stopera u porazu Benfice od Olympiacosa, te desni bek Zabaleta u pobjedi Citya nad CSKA-om rezultatom 5:2. Fernandez isto tako upisao 90 minuta za ekipu Napolija.

Što se tiče nastupa u Europskoj ligi, tu smo na djelu mogli vidjeti dva igrača sa spiska Sabadelle. Eric Lamela je odigrao cijeli meč između Tottenhama i S. Tiraspola. Pijetlovi su slavili pobjedu od 2:1, a strijelac prvog gola za londonski tim bio je upravo Lamela.

Osim Lamele, nastup je upisao i Roncaglia u pobjedi Fiorentine nad ekipom Panduri. Ronacagliji je ovo prvi poziv u nacionalni tim.

(Reprezentacija.ba)