Iako su putem mnogobrojnih portala bh. i engleska javnost obaviještene kako je današnje izdanje renomiranog Gazzeta dello Sporta donijelo ekskluzivna saznanja o ponudi teškoj 30 miliona eura koju je Manchester United spremio Romi za našeg reprezentativca Miralema Pjanića, istina je nešto drugačija.

Renomirana Gazzeta je pisala o mogućnosti Pjanićevog odlaska u Manchester United, no tu vijest su objavili kao informaciju koju su preuzeli od britanskih medija, a ne kao o svom, inače najčešće tačnom i provjerenom, saznanju.

Talijanski list ističe kako bi za Pjanića, čiji ugovor sa Romom ističe sljedeće godine, bilo fantastično zaraditi 30 miliona eura, te da je upravo zbog trajanja ugovora odlazak Miralema Pjanića iz Rome realan na zimu.

Reprezentacija.ba iz provjerenih izvora saznaje da su prošlo ljeto od Rome Pjanićev transfer zatražili Borussija Dortmund, Zenit i Atletico Madrid, koji su svi nudili iznose veće od 20 miliona eura, no do konačnih dogovora nije došlo.

Miralem Pjanić trenutno uživa ogromno povjerenje i poštovanje trenera Garcije, ali i navijača Rome, koji moraju biti zadovoljni, obzirom da njihov klub zauzima prvo mjesto sa maksimalnim učinkom nakon osam odigranih kola Serije A.

(Reprezentacija.ba)