Jutros je u Sarajevu otvoren malonogometni turnir novinara Jugoistočne Europe u organizaciji Asocijacije sportskih novinara Federacije BiH koja djeluje u sklopu Društva novinara Bosne i Hercegovine.

{gallery}turnirnov{/gallery}

Malonogometni turnir otvorio je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić koji je poželio dobrodošlicu i dobro sportsko nadmetanje gostima iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, kao i domaćoj selekciji koja je sastavljena od novinara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Otvaranje turnira uveličao je i selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić koji je od kolega iz regiona primio mnogobrojne čestitke na plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Svi su saglasni – Srbija, Crna Gora i Makedonija u Brazilu navijaju za Bosnu i Hercegovinu!

Treba napomenuti da je prije početka turnira održana minuta šutnje za tragično poginule navijače iz Krajine koji su život izgubili u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka svojim domovima sa utakmice Litvanija – BiH.

Samom turniru prethodio je seminar na temu "Sportisti i sportski radnici u borbi protiv huliganizma i nasilja na sportskih terenima u BiH" kojemu su kao posebni gosti prisustvovali potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković, i legendarni fudbaler Predrag Pašić.

Turnir, koji je otvoren remijem Crne Gore i Bosne i Hercegovine rezultatom 2:2, trajat će dva dana.

(Reprezentacija.ba)