Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u kojoj su bili predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim, selektor reprezentacije Safet Sušić, predsjednik Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković.

Prijemu su prisustvovali direktori i predstavnici četiri federalne kompanije Elektroprivrede BiH, BH Telecoma, Eroneta i Razvojne banke FBiH koji su značajni sponzori našeg izabranog nogometnog tima.

Bila je to prilika da premijer Nikšić još jednom uputi čestitke selektoru i čelnicima Saveza na historijskom uspjehu koji je reprezentacija postigla plasmanom na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu.

– Mi se nećemo zaustaviti na ovome što je urađeno do sada, a što se pokazalo izuzetno korisnim, već ćemo nastojati da se ova uspješna saradnja nastavi i ubuduće na zadovoljstvo svih nas – rekao je federalni premijer.

Predsjednik Begić je istakao da je napravljen veliki posao kada je riječ o reprezentaciji, jer svrstati se među 32 najbolje reprezentacije svijeta ogroman je uspjeh. Zahvalio je premijeru Nikšiću i sponzorima koji su u teškom trenutku za Savez i nogometnu reprezentaciju prepoznali značaj saradnje koja je u Litvaniji krunisana na najbolji mogući način. Također, istakao je da se nada da je ona donijela

U neformalnom ugodnom razgovoru istaknuta je potreba da se što više sponzora iz cijele države uključi u određenu vrstu aranžmana sa N/FSBiH i tako pomognu da nas reprezentacija na što dostojniji način predstavi na svjetskoj smotri u Brazilu.

U znak zahvalnosti za sav angažman u smislu podrške reprezentaciji predsjednik Begić je premijeru Nikšiću uručio dres sa brojem 10 i njegovim prezimenom, te nogometnu loptu, a premijer je uzvratio prigodnim poklonom.

(Reprezentacija.ba)