Naši reprezentativci koji su u omladinskim kategorijama nastupali za Njemačku Ermin Bičkačić (25) i Sead Kolašinac (22) govorili za njemačku televiziju SWR o svom odabiru da u seniorskom uzrastu nose dres Bosne i Hercegovine.

Iako se nakon nastupa u U19 reprezentaciji BiH odrekao pasoša naše države, Ermin Bičakčić u konačnici je ipak završio u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te sa istom nastupao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

– Između mene i Njemačke postoji veza i to je činjenica. Ja sam tu odrastao, ali i igrao za omladinske selekcije ove zemlje. Ipak, znam odakle dolazim i odakle su moji korijeni, pa je srce odlučilo da igram za Bosnu i Hercegovinu. Radilo se, priznajem, o teškoj odluci. – poručio je Ermin Bičakčić.

Sead Kolašinac bio je dio U21 reprezentacije Njemačke na Europskom prvenstvu, a nedugo zatim obukao je dres Bosne i Hercegovine.

– Nastupiti na Svjetskom prvenstvu sa BiH je nešto što je bio moj san iz djetinjstva. Presretan sam zbog toga. – rekao je Kolašinac koji je za razliku od Bičakčića rođen u Njemačkoj.

(Repreznetacija.ba)